Volledig scherm
PREMIUM
De trap waar de Veerse commissieleden nu nog geen besluit over kunnen nemen. © Gemeente Veere

Veere aarzelt over nieuwe trap voor over de duinen

DOMBURG - De Veerse commissieleden hebben wat extra tijd nodig om na te denken over een experiment met een nieuwe trap voor over de duinen. Ze vinden de trap die nu wordt voorgesteld wel mooi maar ook heel erg duur. De trap kost namelijk ruim zes ton. En dat is volgens hen een bedrag waar je heel wat gewone trappen voor kan maken.

Wethouder Arie Schot (SGP/CU) vindt het jammer dat de ze nu nog niet kunnen besluiten, zei hij maandagavond. Hij hoopt dat ze op termijn van gedachten veranderen want volgens hem is zo’n nieuwe trap feitelijk goedkoper dan de trappen die nu over het duin liggen. 

Want de voorgestelde trap gaat minimaal vijftig jaar mee en mogelijk nog veel langer. Hij is gemaakt van onder andere hardhout, keramisch materiaal en cortenstaal en bedacht door Lokerse Architecten/Jeras Projectontwikkeling. Volgens de wethouder gaat het om een zeer duurzaam ontwerp dat modulair, circulair en duurzaam is te bouwen. De trappen kunnen zonder moeite worden verplaatst en aangepast als dat nodig is. Bijvoorbeeld als het duin hoger moet worden, kan de trap zonder problemen worden aangepast. Ook zijn onderdelen zo te vervangen. Bovendien is er nu subsidie beschikbaar om de helft van de kosten voor die eerste trap te dekken.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement