Volledig scherm
Plaats delict aan de Anjelierenlaan. © Claudia Sondervan

Veel vraagtekens rond doodsoorzaak 26-jarige Vlissinger

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg behandelt eind januari 2019 de zaak tegen de 34-jarige F. M. en A. M. (35). Beide mannen worden verdacht betrokken te zijn bij de moord van dan wel doodslag op hun Somalische landgenoot de toen 26-jarige Hussein Abdillahi aangehouden. Zijn lichaam werd op 21 september 2016 in zijn woning aan de Anjelierenlaan in Vlissingen aangetroffen.

Voor de behandeling zijn drie dagen uitgetrokken. Inmiddels is duidelijk dat het een gecompliceerde zaak gaat worden, met als 'hamvraag' wat, hoe en wie heeft de dood veroorzaakt? Vast staat dat Abdillahi om het leven is gekomen door hersenletsel. 

Er is veel werk gestoken in forensisch onderzoek en er ligt een hele stapel met de resultaten van onderzoeken door deskundigen van het NFI (Nederlands Forensisch Instituut) over de verwondingen en de mogelijke doodsoorzaak. Vooralsnog is nog niet duidelijk wie wat gedaan zou hebben en wat er die nacht is gebeurd. 

Getuigen zijn er niet en de beide verdachten ontkennen. En volgens de advocaat van F. M. is het ook niet uitgesloten dat Abdillahi zich op de een of andere manier dermate heeft verwond dat hij daaraan is overleden.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement