Volledig scherm
Het entreegebouw van het Julianabad in Arnemuiden © RUBEN OREEL

Veel steun voor zwembad Arnemuiden

ARNEMUIDEN - De bevolking van Arnemuiden laat zaterdag tijdens de Visserijdag zien dat het zwembad het aan het hart gaat. Binnen enkele uren hadden tientallen mensen zich bij de Stichting Behoud Zwembad Arnemuiden aangemeld als vrijwilliger. Zij willen helpen bij het onderhoud en/of het exploiteren van het bad als de stichting er in slaagt het zwembad open te houden.

De Middelburgse gemeenteraad gaf de stichting in april een half jaar de tijd om een reddingsplan voor het bad te maken. De afgelopen twee maanden inventariseerde de stichting al met een aannemer en een installatiebedrijf de onderhoudstoestand van het bad. Voor zo'n dertig mille moet het zwembad tiptop in orde te maken zijn, meer dan de helft minder dan waar het gemeentebestuur op rekende.

Sponsorbijdragen

Om het zwembad draaiend te houden is - naast de inzet van veel vrijwilligers - jaarlijks zo'n 60.000 euro nodig, stelt woordvoerder Sander de Nooijer van Behoud Zwembad Arnemuiden. Een groot bedrag, maar met steun van ondernemers, bedrijven, een stichting 'Vrienden van zwembad Arnemuiden' en goede-doelenfondsen moet het te realiseren zijn, hopen de vijf stichtingsbestuurders. ,,Zestig mille is het bedrag dat nodig is voor een professionele badmeester en de onderhoudskosten van het zwembad. Met sponsorbijdragen, een iets hogere entreeprijs en een uitgebreider aanbod aan drankjes en hapjes denken we er te kunnen komen."

Vrijwilligers

Het optimisme van De Nooijer werd zaterdag vóór het middaguur al ondersteund door vele spontane reacties. Op de hoogte van financiële aanbiedingen had hij nog geen zicht, maar het aantal vrijwillers stemde de Arnemuidse makelaar al vrolijk.