De drie generaties Vader voor de bowlingbanen in de Kruitmolen. Van links naar rechts: Linda en Rens met zoon Owen, Cees en Janny.
Volledig scherm
PREMIUM
De drie generaties Vader voor de bowlingbanen in de Kruitmolen. Van links naar rechts: Linda en Rens met zoon Owen, Cees en Janny. © Lex De Meester

Veel extra’s op nieuwe banen De Kruitmolen: ‘Noem het interactief bowlen’

MIDDELBURG - Rens Vader weet alles over bowlen en ballen. Hij begon als jonge banenpoetser en runt nu het bowling- en partycentrum De Kruitmolen in  Middelburg.  De twaalf banen in het centrum worden nu gepimpt. Maar er staat meer op stapel.

Er wordt volop gewerkt in de Middelburgse Kruitmolen. De twaalf banen krijgen een opfrisbeurt en het scoringssysteem wordt vervangen. Een flinke klus waar deze week voor is uitgetrokken. Het nieuwe systeem  gaat veel verder dan het bijhouden van de scores van de spelers. Enthousiast vertelt uitbater Rens Vader (55) over de talloze mogelijkheden van de apparatuur die vanaf vrijdagavond moet werken. ,,Er wordt nu de laatste hand aan gelegd. Er kan zo veel meer dan bij het oude systeem. Interactief bowlen noem ik het. De spelers kunnen diverse spelletjes invoeren, de opstelling van de kegels kan worden aangepast en er zijn trainingsopstellingen.‘’

  1. T-shirts moeten toerist straks warm welkom geven: ’Zeeland mist jou!’
    PREMIUM

    T-shirts moeten toerist straks warm welkom geven: ’Zeeland mist jou!’

    VLISSINGEN - Je kunt als ondernemer bij de pakken neer gaan zitten door de coronacrisis, maar daar wil Roxane van den Berg niet aan. De eigenaresse van modezaken Manhattan Domburg en Manhattan Vlissingen komt daarom met een naar eigen zeggen ‘warm, eenvoudig, maar toch alles verbindend ‘feel-goodidee’: T-shirts met uitnodigende Nederlandse, Duitse en Engelse teksten. ,,Om toeristen straks het beste welkom-teruggevoel ooit te geven.”