Volledig scherm
© Izaak Verkeste

Vakwedstrijden voor toekomstige receptionisten en doktersassistenten in Middelburg

MIDDELBURG - De vakwedstrijd Skills Heroes voor studenten van de opleidingen hotelreceptionist en doktersassistent vindt dit jaar plaats in Middelburg. Tussen 14 en 16 maart strijden de mbo-studenten in het historische stadhuis.

De vakwedstrijd moet leerlingen stimuleren om het beste in zichzelf naar boven te halen. Daarnaast is de competitie een middel om te laten zien dat er in het mbo veel talent schuilt. ,,Excellentie wordt al snel toegeschreven aan leerlingen van universiteiten”, vertelt Bianca van der Meijden, Skills-coördinator in Zeeland. ,,Maar daarbij worden studenten van het mbo vaak over het hoofd gezien, terwijl ook daar genoeg excellente leerlingen te vinden zijn.”

Promotie

De vakwedstrijd in Middelburg dient deels ook als promotie voor Zeeland. ,,We willen aan de studenten laten zien dat leren en werken in Zeeland leuk is”, vertelt Meijden. ,,Daarom organiseren we onder andere een speed-date voor bedrijven uit deze sectoren met studenten. Het bedrijfsleven in Zeeland biedt hen kansen.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement