De kamerverhuur in de gemeente Veere.
Volledig scherm
De kamerverhuur in de gemeente Veere. © Gemeente Veere

Vakantieparken blijven gewoon dicht, volksgezondheid is leidend, ook in Veere

DOMBURG - De volksgezondheid is leidend. Alle maatregelen die momenteel worden genomen, gebeuren in het belang van de bescherming van de volksgezondheid. Dat duidelijke en ongekend snelle antwoord krijgen de drie Veerse oppositiefracties nadat ze dinsdagavond heel laat via schriftelijke vragen pleitten voor het openhouden van vakantieparken.

Het Veerse college laat heel duidelijk weten dat het niet van plan is beslissingen van de Veiligheidsregio Zeeland te negeren. Als de VRZ bepaalt dat parken dicht moeten, dan gaan ze ook in de gemeente Veere dicht.

Het college is zich ervan bewust dat de coronacrisis grote gevolgen kan hebben voor de werkgelegenheid in Veere. Door de uitbraak van het virus is het toerisme immers heel erg afgenomen. Maar het college meldt dat de volksgezondheid nu de absolute prioriteit heeft. 

Het college beseft heel goed dat door minder toeristen er ook minder inkomsten zijn voor de gemeente. Op de vraag van de oppositie welke maatregelen genomen worden om dat verlies aan inkomsten op te vangen, meldt het dat het daar in een openbaar debat met de gemeenteraad over gaat praten.

Ook gasten met tweede woning weren

De oppositie verweet het dagelijks bestuur dat het tot nu toe niets meldde over de coronacrisis en de gevolgen daarvan voor de gemeente. Volgens het college klopt dat omdat in dit geval alle communicatie via de Veiligheidsregio Zeeland verloopt. Het schrijft tot slot dat binnen de VRZ onderzocht wordt of het mogelijk is ook eigenaren van tweede woningen en gasten van zomerhuizen en B&B’s te weren als besloten wordt dat vakantieparken en campings dicht moeten.