Volledig scherm
© Thinkstock

Vakantiepark vecht voor exclusiviteit naam 'Stee aan Zee'

DEN HAAG/SEROOSKERKE - Volgens de Haagse kort gedingrechter E. Brinkman staat het wel vast dat het Katwijkse appartementenverhuur- en hotelbedrijf 'Stee aan Zee' soms voor verwarring zorgt bij potentiële klanten van het gelijknamige vakantiepark in Serooskerke. Of die verwarring dermate ernstig is dat het jongere Katwijkse bedrijf op stel en sprong de naam moet aanpassen, met alle kosten van dien, beslist de rechter de komende twee weken. Het Zeeuwse bedrijf, dat zegt bij de oprichting van het bedrijf in december 2013 te hebben betaald voor de naam Stee aan Zee, wil dat de Zuid-Hollandse branchegenoot op straffe van een dwangsom de naam verandert.

Directeur M. Krijgsman van de Katwijkse Stee aan Zee, die sinds augustus vorige jaar actief is zegt zich te richten op ''de individuele, zakelijke markt". Terwijl de Zeeuwse tegenhanger zich vooral richt op families, scholen en instellingen die in groepsaccommodaties ondergebracht willen worden. Volgens Krijgsman is het in de horecabranche volstrekt gangbaar dat er sprake is van identieke namen. Een rondje Google leverde een imposante lijst van hotels in verschillende plaatsen die allemaal Zee- of Parkzicht, Badhotel of Branding heten. Toen het Katwijkse bedrijf zich ging inschrijven bij de Kamer van Koophandel (KvK) werd er wel gewezen op het gelijknamige bedrijf in Serooskerke maar omdat die plaats zo'n 130 kilometer van Katwijk is verwijderd, zag noch Krijgsman noch de KvK een probleem in de naam Stee aan Zee.

Het Zeeuwse Stee aan Zee overlegde een lijst van tien e-mails van de laatste vier maanden waaruit bij klanten wel degelijk verwarring blijkt. Eén van de eigenaren zei: ,,Het voelt niet meer als ons bedrijf, bij elk telefoontje vraag je je af, is dit echt voor ons bedoeld of niet". De Zeeuwen zagen dan ook niets in de door Krijgsman aangedragen tussenoplossing om aan Stee aan Zee voortaan altijd Katwijk toe te voegen om verwarring te voorkomen. Zij eisen het alleenrecht op het voeren van de naam Stee aan Zee.

De Haagse kort gedingrechter zal op 6 september zijn uitspraak bekend maken.