Volledig scherm
Het idee voor het bebouwde schiereiland in het Veerse Meer, gezien vanuit de lucht.

Uitstel voor besluit schiereiland Veerse Meer

WISSENKERKE - Eén lege stoel in de Noord-Bevelandse raadszaal zorgde er donderdagavond voor dat het besluit over het schiereiland in het Veerse Meer pas op donderdag 8 december valt.

De afwezigheid van Joop de Nooijer (CDA) leverde een gelijkspel op: van de twaalf aanwezige raadsleden stemden er zes voor en zes tegen. Alle zes de leden van oppositiepartijen BEN, NBB, PvdA en NB7 zijn tegen de komst van het schiereiland. Coalitiepartijen VVD, CDA en SGP willen wel een anterieure overeenkomst sluiten met ondernemer Marco Doeleman van De Zeeuwse Lagune.

Vakantie-eiland

Doeleman wil in het Veerse Meer een schiereiland aanleggen tussen de tweede loopbrug op de Veerse Dam en de surfschool. Op het vakantie-eiland komen een hotel, vrijstaande woningen, appartementen, penthouses, een restaurant en een parkeerplaats.

De tegenstanders in de raad maken zich vooral zorgen over de omvang van het schiereiland. Zij vinden het eiland van ruim 31.000 vierkante meter niet passen binnen de kaders die de raad eerder gesteld heeft. De voorstanders vinden vooral dat Noord-Beveland de gemaakte afspraken moet nakomen. "Wij willen recht doen aan het jarenlange proces dat we hebben doorlopen", zei Cor van de Woestijne van de SGP.

Gelijkspel

Bij het staken van stemmen, zoals een 'gelijkspel' in de gemeenteraad genoemd wordt, kan het besluit één keer worden uitgesteld. Als het donderdag 8 december weer uitdraait op evenveel voor- als tegenstemmen, dan wordt het voorstel verworpen.