Volledig scherm
Een minicamping In de gemeente Veere.

Uitspraak maximum aantal plaatsen op Veerse minicampings uitgesteld

MIDDELBURG - De Middelburgse rechtbank heeft uitspraak over het maximum aantal standplaatsen op minicampings in Veere uitgesteld. De rechters hopen vrijdag 7 juni uitspraak te doen.

Juridisch adviseur Bram van Leeuwen eiste 10 april tijdens de rechtszaak dat 56 minicampings niet meer dan vijftien kampeerplaatsen mogen aanbieden. Agrariërs die campings als nevenbedrijf exploiteren, mogen sinds enkele jaren 25 standplaatsen hebben. Volgens Van Leeuwen, wiens zus geen extra plaatsen kreeg voor haar minicamping, houdt de gemeente Veere zich niet aan de verordeningsregels en ontwijkt het gemeentebestuur een eerdere uitspraak van de Raad van State.

De voorzitter van de rechtbank bleek tijdens de zitting uitermate kritisch. Maar de drie rechters hebben de argumenten na zes weken nog niet zodanig op een rijtje dat ze tot een afgewogen oordeel kunnen komen. ,,Mede omdat de griffier, tevens rechter, ziek is geworden", hoorde Van Leeuwen. Een woordvoerder van de rechtbank wijt het uitstel vooral aan ‘de omvang van de zaak’. ,,Het gaat niet om één, maar om zes uitspraken.”

De juridisch adviseur rekent er op dat de uitspraak nog wel zes weken op zich kan laten wachten ‘juist omdat de zaak zo complex is’.  De woordvoerder laat weten dat de Middelburgse rechtbank streeft naar een uitspraak in de helft van die tijd, op vrijdag 7 juni. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement