Volledig scherm
Prijswinnaars Pardoes © Rianne Lous

Uitslagen ringrijden 18 juni

Dit weekend stonden er vijf wedstrijden op de agenda van de Zeeuwse Ringrijders Vereniging.

Vrijdag werd de wedstrijd in Grijpskerke door droevige omstandigheden afgelast. De wedstrijd van zaterdag in Ovezande is geen uitslag van, door een tragische gebeurtenis binnen de organiserende vereniging.

In Gapinge streden er 24 deelnemers om de prijzen. Jennie Paauwe was in haar laatste wedstrijd te paard ijzersterk. Ze stak samen met vier andere deelnemers alle 30 ringen. In de kamp stak ze 20 millimeter wat genoeg was om Dennis Willeboordse, Sebastiaan Sturm, André van Maldegem en Melanie de Bruijn te verslaan. De eerste beker werd gewonnen door Sebastiaan Sturm evenals de Pollepel. De pollepel was dit keer extra speciaal omdat er een mooi geschenk bij zat ter ere van 800 jaar Gapinge. Dennis Willeboordse (voorzitter Ringrijdersvereniging te Gapinge) werd in het zonnetje gezet voor zijn 25 jaar lidmaatschap. De dag werd voor Dennis nog extra mooi door het debuut van zijn dochter Elise. Zij stak haar eerste ring in de 3e beurt en stak in totaal al 15 ringen.

Bij Manege Paardoes in Vlissingen reden 16 ringrijders namens de Z.R.V. een demonstratie. Koen Minderhoud stak alle 30 ringen en werd daarmee winnaar. Yorick Faasse stak 26 ringen en werd daarmee 2e. De geroutineerde Ko Blaas stak 24 ringen en werd daarmee verdienstelijk 3e. Simon de Pagter won de pollepel.

De koppelwedstrijd in Zoutelande was een gezellige dag met als winnaars Johnny Wisse en Floor Brasser. Zij lieten de andere 16 koppels achter zich. In Zoutelande hadden ze ook een. Dit was Fleur Wisse en ze wist al 7 ringen te steken. De pollepel werd gewonnen door het koppel Job Wisse en Dennis Ravensbergen. De hoofdprijzen voor de versiering waren voor Lisa de Waele en Martine Mesie.

Kijk voor meer informatie op www.ringrijden.nl.

Volledig scherm
Jennie Paauwe winnares © Rianne Lous