De deels vernielde uitkijktoren bij Vrouwenpolder.
Volledig scherm
De deels vernielde uitkijktoren bij Vrouwenpolder. © Dirk Jan Gjeltema

Uitkijktoren Vrouwenpolder vernield

VROUWENPOLDER - Onbegrijpelijk en ontzettend zonde. Zo noemt John Kodde van de ondernemersvereniging Vrouwenpolder het vernielen van de uitzichttoren bij het strand. Dat gebeurde afgelopen weekeinde. Panelen werden van de toren gesloopt en in brand gestoken. 

De toren staat er sinds 2014 en is een geschenk van de ondernemers van de badplaats. Volgens Kodde werd er volop gebruik van gemaakt. ,,Vanaf die toren hebben mensen een prachtig uitzicht over het strand en de duinen.”

Hij vermoedt dat de schade in de duizenden euro’s loopt. ,,Een specialist is nog aan het bekijken wat nodig is om de toren te herstellen.” Hij verzekert dat de uitkijktoren ook daadwerkelijk hersteld wordt zodat bezoekers straks weer vanaf die toren kunnen genieten van duinen, strand en zee.

De wijkagenten van Veere melden op Instagram ook dat ze het onbegrijpelijk vinden dat de toren zo is vernield. Ze hebben er geen goed woord voor over: ,,Een asociale brandstichting.” Ze zijn op zoek naar getuigen in de hoop de daders op te kunnen sporen.