Volledig scherm
The Wigwam © Google Streetview

Uitbreiding hotel The Wigwam in Domburg stuit op protest omwonenden

DOMBURG - Hotel The Wigwam in hartje Domburg heeft al jarenlang plannen om het hotel te slopen en een nieuw pand te bouwen. Nu de grond eindelijk in bezit is, wordt medewerking gevraagd van de gemeente. Maar buurtbewoners protesteren.

Twee keer zo veel kamers. Een ondergrondse parkeergarage. Warmtepompen en zonnepanelen voor een CO2-neutrale toekomst. Bar, restaurant en wellness in huis. ,,We willen van drie sterren naar vier sterren-plus'', zegt mede-eigenaar Norbert Bimmel.

Als de gemeente Veere instemt met de plannen, gaat The Wigwam anderhalf jaar dicht. Bimmel hoopt dat dat in het najaar van 2019 kan, zodat het nieuwe hotel weer voor de zomer van 2021 open kan. ,,Eén zomer kunnen we missen, twee niet.''

De rigoureuze ingreep is volgens hem noodzakelijk omdat hij en zijn broer nog 'een lange horizon' hebben. ,,We willen hier nog lang verder en moeten het hotel dus toekomstbestendig maken. Met meer en grotere kamers en alle voorzieningen intern.''

Het college van B en W van de Veere vindt dat de plannen van de gebroeders Bimmel passen in de Visie Domburg en het Beeldkwaliteitsplan. Maar omwonenden en de Stichting Leefbaarheid Kom Domburg protesteren. De nieuwe Wigwam wordt te groot, zorgt voor te veel verkeer, er zijn al te veel hotels in de buurt, er is een risico op scheuren in muren van huizen in de buurt door de bouw van de parkeergarage, de uitbreiding komt te dicht op huizen eromheen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Dit vinden Zeeuwen het gevaarlijkste fietspad: ‘Het is smal, druk en pikdonker’
    PREMIUM
    poll / video

    Dit vinden Zeeuwen het gevaarlijk­ste fietspad: ‘Het is smal, druk en pikdonker’

    VLISSINGEN - Zeeland telt in vergelijking met andere provincies veel onverlichte fietspaden waar brommers en fietsers met knikkende knieën overheen rijden. Het Jaagpad tussen Vlissingen en Middelburg boezemt de meeste angst in. Duizenden forenzen en scholieren razen dagelijks over het smalle pad langs het Kanaal door Walcheren. Het levert vaak gevaarlijke situaties op, vooral tijdens de donkere dagen.