Volledig scherm
Het University College Roosevelt huurt het oude pand van Porthos in de Sint Sebastiaanstraat via een aan de Universiteit van Utrecht gelieerde stichting, die het pand kocht van de gemeente Middelburg. In het pand komt de opleiding Engineering. © Maurits Sep

UCR trekt in oude pand van Porthos met opleiding Engineering

MIDDELBURG - Het University College Roosevelt (UCR) in Middelburg  is met de gemeente Middelburg tot overeenstemming gekomen over de aankoop van het voormalige Porthospand aan de Sint Sebastiaanstraat in Middelburg. Het gebouw biedt UCR de ruimte om de opleiding Engineering aan te bieden.

De UCR wordt niet zelf eigenaar van het pand, maar huurt het van een stichting die is verbonden aan de Universiteit van Utrecht. Naar verwachting neemt de universiteit het pand aan het begin van het academische jaar 2020/2021 in gebruik. Op hetzelfde moment start de engineeringopleiding. Het aan kunnen bieden van de opleiding is mede mogelijk gemaakt met gelden van Regio Deal. Dat is een initiatief waarmee regionale vraagstukken worden opgepakt met bijdragen van het Rijk, provincie en gemeente.

Studentenstad

Gedeputeerde Harry van der Maas stelt dat de opleiding goed aansluit bij de vraag van het bedrijfsleven. Wethouder Chris Dekker verwacht dat de komst van het Engineeringprogramma bij UCR een krachtige impuls geeft aan Middelburg als studentenstad.