Volledig scherm
Gerard Brouwer, die twee jaar terug overleed aan spierziekte ALS, met zijn beeld ‘De Ringrijder’. © Ko-Jan Provoost

Tweede toertocht tegen ALS van Middelburg naar Katwijk

MIDDELBURG - De tweede editie van de Gerard Brouwer Classic van Middelburg naar Katwijk, een wielertoertocht ten bate van bestrijding van de spierziekte ALS, wordt zondag 2 juni verreden.

Katwijker Gerard Brouwer, maker van het beeld De Ringrijder, overleed vorig jaar aan ALS. Ko Jan Provoost, oud-secretaris van de Zeeuwse Ringrijdersvereniging, wilde de beeldhouwer eren en zette vorig jaar de eerste tocht op. Door slechte weersomstandigheden ging de tocht uiteindelijk van Katwijk naar Middelburg.

De tweede ‘classic’ gaat wel van de Zeeuwse hoofdstad naar de woonplaats van de kunstenaar. Domburger Provoost hoopt een echte klassieker van de toertocht te maken. Als fiets- en wielerliefhebber vindt hij het mooi om zijn hobby te combineren met een goed doel. 

2 juni

Provoost hoopt 2 juni omstreeks negen uur ’s morgens met zo’n veertig andere fietsers bij het beeld De Ringrijder te vertrekken. De terugreis vanaf Katwijk geschiedt per touringcar. 

De precieze planning, de inschrijvingsvoorwaarden en alle andere informatie zijn te vinden op www.alsacties.nl/actie/ko-jan-provoost. Mensen die niet kunnen of willen fietsen, kunnen via deze site ook doneren voor het goede doel.

Pastamaaltijd

De afstand van Middelburg naar Katwijk is zo’n 130 kilometer. Provoost verwacht dat de fietsers rond kwart over twee in Katwijk arriveren en heeft bij een strandpaviljoen een gesponsorde pastamaaltijd losgekregen. Bij slecht weer wordt de tocht verplaatst naar een andere datum. Het besluit daarover wordt een week van tevoren genomen.  

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Wapenspecialist: Revolver van burgemeester Halsema's man was illegaal

    Wapenspeci­a­list: Revolver van burgemees­ter Halsema's man was illegaal

    De in Middelburg geboren en getogen Robert Oey, echtgenoot van burgemeester Halsema, had nooit een onklaar gemaakte Duitse revolver mogen gebruiken voor zijn filmproductiebedrijf. Dit type is illegaal, zegt wapenspecialist en -handelaar Henk de Deugd die gecertificeerd is om wapens onklaar te maken. Volgens De Deugd krijgt Oey het onklaar gemaakte wapen waarschijnlijk nooit meer terug, de politie zal het vernietigen.