Volledig scherm
© Facebook KNRM Veere

Twee zeiljachten vastgelopen op Veerse Meer

VEERE - De redders van KNRM Veere zijn zaterdagmiddag twee keer in actie gekomen voor problemen met zeiljachten op het Veerse Meer.

De reddingboot Johanna Maria moest beide keren in actie komen omdat een zeiljacht aan de grond was gelopen. Op het eerste zeiljacht zaten twee Duitse bemanningsleden. Het liep niet alleen aan de grond maar kreeg tot overmaat van ramp ook nog water binnen via de schroefas. De bemanning wist het echter binnen de perken te houden door te hozen. De KNRM trok het jacht los en leverde het af bij een kraan van een jachtwerf.

Aan boord van het tweede zeiljacht was een Belgische bemanning. De boot was aan de grond gelopen ter hoogte van Geerdijk.Nadat de reddingboot het jacht had losgetrokken, kon het zelfstandig zijn weg vervolgen.

  1. Donderdag proces tegen Middelburgse 'Syriëganger'

    Donderdag proces tegen Middelburgse 'Syriëganger'

    MIDDELBURG – Er is geen enkel concreet bewijs dat de Middelburger R.Z. een Syriëganger is, aldus advocaat Bart Nooitgedagt. Toch staat de 22-jarige Middelburger morgen, donderdag, voor de rechtbank omdat het Openbaar Ministerie (OM) hem daarvan verdenkt. De oud-leerling van het CSW zou in 2012 of 2013 een trainingskamp hebben bezocht van Islamitische Staat (IS) of Jabhat al-Nusra, een organisatie die gelieerd is aan Al Qaida. Oktober vorig jaar probeerde hij, aldus het OM, opnieuw naar Syrië af te reizen. Tijdens die poging werd hij in de trein in Duitsland aangehouden.