Volledig scherm
© Thinkstock

Twee Middelburgers opgepakt voor gestolen snorfietsen

MIDDELBURG - Twee 17-jarige jongens uit Middelburg zijn afgelopen nacht op de Ravensteijnweg opgepakt voor de diefstal of heling van twee snorfietsen.

Politieagenten kregen om 01.50 uur een tip binnen van een verdachte situatie op de Ravensteijnweg. Een inwoner zag twee jongens met donkere kleding en een capuchon fietsen. Eén van hen had fietstassen achterop, waar volgens de inwoner, van alles uitstak.

Bij aankomst zagen agenten drie jongens op een bankje zitten. Twee van hen voldeden aan het opgegeven signalement en naast de jongen stond een fiets met fietstassen. Daarin vonden de agenten niets bijzonders.

Agenten zagen vijf meter verderop twee snorfietsen met warme uitlaten staan. Na controle bleken beiden zijn gestolen in Middelburg. De jongens ontkenden dat ze van hen waren.

Naast de voet van één van de jongens zagen de agenten een fietssleutel liggen. Die bleek van één van de snorfietsen. De agenten hielden de jongen daarop aan. Na fouillering kwam er nog een sleutelbos tevoorschijn met daaraan een autosleutel die eveneens gestolen bleek.

De politie pakte ook de andere jongen op, nadat ze in zijn rugtas inbrekerswerktuigen en een blauwe kentekenplaat vonden. De snorfietsen en de sleutelbos zijn gestolen van hetzelfde adres. De gedupeerde is inmiddels op de hoogte dat zijn spullen terecht zijn.

De jongens zitten voor verhoor en nader onderzoek vast in politiecellencomplex Torentijd in Middelburg. Tegen de derde jongen loopt op dit moment geen verdenking.