Tv-kok Pierre Wind doopt Middelburg om in Smikkelstad

VIDEOMIDDELBURG - Maagtricht. Galmere, En niet Middelburg maar....Smikkelstad. Tv-kok Pierre Wind roept het uit en een paar honderd Middelburgse scholieren roepen hem na: ,,Middelburg Smikkelstad!''

Pierre Wind kwam woensdag naar de Zeeuwse Bibliotheek in Middelburg om kinderen smaakles te geven. De les was onderdeel van de viering van 800 jaar stadsrechten. Daarin wordt ook aandacht besteed aan de vier vrijheden. Vrijheid van gebrek is vertaald naar het recht op goed en gezond eten.

Stichting Middelburg 800, Rotary en de gemeente werken daarin samen met de basisscholen. Die kregen ook leskisten over smaak en voeding.

Wind liet kinderen groenten herkennen, proeven en liet hen een belofte aan zichzelf doen: Ik beloof dat ik nooit meer zal zeggen 'ik lust het niet' zonder eerst geproefd te hebben. ,,Geen belofte aan je ouders of aan de juf maar aan jezelf. Want die kom je altijd na.''

Dit jaar wordt ook een Kinderrechtenaward uitgereikt aan een organisatie die zich inzet voor goed en gezond eten voor kinderen in Middelburg. Daarvoor zijn drie organisaties genomineerd: Stichting Kinderen van de Voedselbank, Jongen Op Gezond Gewicht en Alliantie Stop Kindermarketing ongezonde voeding. De scholieren konden hun stem uitbrengen op één van die organisaties. De prijs wordt uitgereikt op 3 oktober.

Volledig scherm
Jorick Siereveld eet een hand vol meelwormen. © Oreel Ruben
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement