Volledig scherm
Trouwstoet in de Spuistraat. © Eric Brandts

Trouwstoet zorgt voor overlast in Vlissingen: 'Optrekken, toeteren en roepend uit het raam hangen'

VLISSINGEN - Opnieuw zorgt een trouwstoet voor overlast in Vlissingen. Bewoners van de boulevard en Spuistraat hoorden zaterdagmiddag het getoeter van tientallen auto's. "Iedereen mag feesten, maar dit is gewoon gevaarlijk", zegt omwonende Toon Poppe. Volgens de politie is alles echter rustig verlopen.

Zo'n 40 auto's reden zaterdagmiddag over de Boulevard Bankert richting Spuistraat en Bellamyplein. "Dat is op zich helemaal niet erg," zegt Poppe, "maar het is gewoon te luid. Toeteren, roepend uit het raam hangen en heel hard optrekken, vooral enkele motors. Ik woon op acht hoog en bij mij binnen rook het naar verbrand rubber. Er fietsen op de boulevard veel mensen, het zorgt gewoon voor gevaarlijke situaties." 

Tekst gaat verder onder video

Eric Brandts meldde de overlast bij de politie. "Iedereen doet  gewoon waar die zin in heeft op de weg. Veel mensen raken die oorverdovende privéfeesten, zonder de regels of verkeerswet in acht te nemen, beu. Waarom wordt er niet ingegrepen?" Volgens Poppe zijn het vooral Turkse of Marokkaanse bruiloftstoeten, met deze keer vooral auto's met Duitse kentekens. Het is volgens hem elke week raak. "Het wordt tijd dat de politiek er iets aan doet." 

'Geen overtredingen'

poll

Ik vind stoeten die alleen toeteren en zich verder normaal gedragen niet erg

Ik vind stoeten die alleen toeteren en zich verder normaal gedragen niet erg

  • Eens (26%)
  • Oneens (74%)
3587 stemmen

De politie meldt dat er maar één melding van overlast is binnengekomen en dat het allemaal wel meeviel. In de Breestraat zouden de auto's zich verzameld hebben en de wijkagent stelde één van de feestvierders verantwoordelijk voor de tocht door de stad.

"Er zijn geen overtredingen geconstateerd en er is dus niemand bekeurd", meldt een politiewoordvoerder. "We hebben ze zelfs begeleid op sommige plekken en er was een normale verkeersbegeleiding. Als mensen overlast hebben moeten ze dat niet bij de PZC melden, maar bij ons."  

Begin september en in maart zorgden trouwstoeten ook voor overlast in Zeeland. Vorige week werden een aantal deelnemers aan een trouwstoet die door Vlissingen reden bekeurd wegens het veroorzaken van overlast.

Volledig scherm
© PZC
Volledig scherm
© PZC
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zeeuwse bomen nog zo groen als gras, en dat is best bijzonder
    PREMIUM

    Zeeuwse bomen nog zo groen als gras, en dat is best bijzonder

    VLISSINGEN - De bladeren aan de abelen langs het kanaal door Walcheren tussen Vlissingen en Middelburg zijn nog gifgroen. En dat is opmerkelijk voor deze tijd van het jaar. Ook in de Zeeuwse bossen zitten nog volop groene bladeren aan de bomen. ,,Het lijkt alsof de sapstroom die de bomen van voedsel voorziet nog niet in winterrust is gekomen”, zegt boswachter Karel Leeftink van Staatsbosbeheer. ,,En dat is toch wel bijzonder.”