Volledig scherm
trouwstoet © Politie Ronse

Trouwstoet zorgt voor overlast in Vlissingen: 'Optrekken, toeteren en roepend uit het raam hangen'

VLISSINGEN - Opnieuw zorgt een trouwstoet voor overlast in Vlissingen. Bewoners van de boulevard en Spuistraat hoorden zaterdagmiddag het getoeter van tientallen auto's. "Iedereen mag feesten, maar dit is gewoon gevaarlijk", zegt omwonende Toon Poppe. Volgens de politie is alles echter rustig verlopen.

Zo'n 40 auto's reden zaterdagmiddag over de Boulevard Bankert richting Spuistraat en Bellamyplein. "Dat is op zich helemaal niet erg," zegt Poppe, "maar het is gewoon te luid. Toeteren, roepend uit het raam hangen en heel hard optrekken, vooral enkele motors. Ik woon op acht hoog en bij mij binnen rook het naar verbrand rubber. Er fietsen op de boulevard veel mensen, het zorgt gewoon voor gevaarlijke situaties." 

Poll

Ik vind stoeten die alleen toeteren en zich verder normaal gedragen niet erg

  • Eens (26%)
  • Oneens (74%)
3587 stemmen

De politie meldt dat er maar één melding van overlast is binnengekomen en dat het allemaal wel meeviel. In de Breestraat zouden de auto's zich verzameld hebben en de wijkagent stelde één van de feestvierders verantwoordelijk voor de tocht door de stad.

"Er zijn geen overtredingen geconstateerd en er is dus niemand bekeurd", meldt een politiewoordvoerder. "We hebben ze zelfs begeleid op sommige plekken en er was een normale verkeersbegeleiding. Als mensen overlast hebben moeten ze dat niet bij de PZC melden, maar bij ons."  

Begin september en in maart zorgden trouwstoeten ook voor overlast in Zeeland. Vorige week werden een aantal deelnemers aan een trouwstoet die door Vlissingen reden bekeurd wegens het veroorzaken van overlast.

Volledig scherm
© PZC
Volledig scherm
© PZC
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement