Vanaf 2024 zijn de Vlissingse boulevards Evertsen en Bankert een groot deel van het jaar dicht tussen twaalf uur 's middags en acht uur 's morgens.
Volledig scherm
PREMIUM
Vanaf 2024 zijn de Vlissingse boulevards Evertsen en Bankert een groot deel van het jaar dicht tussen twaalf uur 's middags en acht uur 's morgens. © Dirk-Jan Gjeltema

Traditie Vlissings ‘rondje boulevard’ vanaf 2024 verleden tijd

VLISSINGEN - Het door veel Vlissingers (en andere Walchenaren) gekoesterde ‘rondje boulevard’ is vanaf 2024 verleden tijd. De boulevards Evertsen en Bankert zijn dan vaker en langer dicht en de rijrichting van Boulevard de Ruyter wordt omgedraaid.

 1. De boulevard is van iedereen: en dat maakt het juist zo lastig
  Play
  PREMIUM
  REPORTAGE I VIDEO

  De boulevard is van iedereen: en dat maakt het juist zo lastig

  Wonen aan de Vlissingse boulevard. Voor velen is het een droom, voor anderen begint het meer op een nachtmerrie te lijken. Zij zien samenscholende jongeren die alcohol drinken uit scooterkoffers, liggen wakker van scheurende auto’s en knallende motoren, ze kijken uit op overvolle prullenbakken, dealers die lachgasballonnen bijvullen en drugs verkopen. De boulevard verloedert, zeggen zij. Het is er gezellig, zeggen anderen: ‘Wij zijn ook jong geweest.’ Tijd om op onderzoek uit te gaan.