De Touba Moskee in Vlissingen.
Volledig scherm
De Touba Moskee in Vlissingen. © Lex De Meester

Touba Moskee verliest met Bouzambou ‘natuurlijke leider’

VLISSINGEN - Oud-voorzitter Mhemed Bouzambou van de Touba Moskee in Vlissingen is zaterdag op 71-jarige leeftijd overleden. Bouzambou wordt in besloten kring begraven op de islamitsiche begraafplaats in Bergen op Zoom.

Het bestuur van Touba betreurt het dat vanwege de coranacrisis geen gezamenlijk Djanaazah (dodengebed) voor Bouzambou kan worden gehouden in de Vlissingse moskee. Het bestuur roept bezoekers op Dou’a (smeekbede) te bidden ‘voor onze geliefde oud-voorzitter’ en telefonische condoleances over te brengen aan de familie. 

Charismatisch man

Mhemed Bouzambou was een markante persoonlijkheid binnen de Marokkaans-islamitische gemeenschap, memoreert een trouwe bezoeker van de moskee. ,,Hij was niet groot of fors, maar trok altijd direct de aandacht als hij ergens binnenkwam. Een charismatisch man, een kwieke kerel en een natuurlijke leider.”

Groene Ster

Als vader van Hoessein en Saïd was Mhemed Bouzambou ook een regelmatige bezoeker op diverse voetbalvelden en gewaardeerd supporter van zaalvoetbalvereniging Groene Ster. 

  1. Explosieve groei van de bijstand verwacht op Walcheren. Boosdoener: de coronacrisis
    PREMIUM

    Explosieve groei van de bijstand verwacht op Walcheren. Boosdoener: de coronacri­sis

    VLISSINGEN - Orionis verwacht dat dit jaar 750 tot duizend mensen extra bij de drie Walcherse gemeenten aankloppen voor een bijstandsuitkering. Dat zijn volgens de regionale sociale dienst mensen die voor de coronacrisis vooral actief waren als flexwerker of een tijdelijk contract hadden. Zij raakten of raken door de virusuitbraak en de gevolgen daarvan hun werk kwijt en kunnen in veel gevallen geen beroep doen op de WW.