Volledig scherm
Het fietsvoetveer tussen Vlissingen en Breskens. © foto Lex de Meester

Toeristische sector tegen schrappen afvaarten en duurder tarief fietsvoetveer

MIDDELBURG - De Toeristische Ondernemers Zeeland (TOZ) willen dat de provincie besluiten over het schrappen van afvaarten van de Westerschelde Ferry en het verhogen van het tarief voor losse kaartjes uitstelt.

In een brief aan de Staten schrijft voorzitter Jacques Suurmond dat 'het idee om de tarieven te verhogen evenals het terugbrengen van de afvaartfrequentie niet zullen bijdragen aan het imago van de Ferry' en waarschijnlijk ook niet aan een betere exploitatie.

Begin deze week maakte de Westerschelde Ferry bekend dat de afvaarten van 7.18 uur uit Vlissingen en van 7.48 uur uit Breskens met ingang van 1 juli vervallen. Vrijdag praat de Statencommissie economie over een advies van Royal Haskoning om het losse kaartje voor het fietsvoetveer 1,50 euro duurder te maken. Het zijn maatregelen om te voorkomen dat de provincie tot 2024 elk jaar drie ton tekort komt op de veerdienst. De toeristische ondernemersorganisaties vragen in ieder geval te wachten op een tweede onderzoek van Royal Haskoning, over de situatie na 2024. Dat moet na de zomer klaar zijn.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement