Volledig scherm
Sjezenrijden in Koudekerke. © Anne Kaijser

Toekomstvisie Koudekerke pleit voor fusie verenigingen en scholen

KOUDEKERKE - Sport- en culturele verenigingen in Koudekerke moeten fuseren om het gebrek aan bestuursleden en vrijwilligers op te lossen.

Dat voorstel doen de ondernemersvereniging en de dorpsraad in hun Toekomstvisie Koudekerke-Dishoek. Eén bestuur met meerdere secties voor meerdere sporten kan zorgen voor een efficiëntere inzet van mensen. Zo zou ook één cultuurvereniging voldoende zijn.

Fusie wordt ook als vergezicht geschetst voor de twee scholen. Die spelen volgens de dorpsraad en de ondernemersvereniging een cruciale rol in het sociale leven. Fusie noemen zij een ingewikkelde maar serieuze optie; één vitale en goede school is toch het eindperspectief. Daar horen ook kinderopvang en buitenschoolse opvang bij.

De toekomstvisie - die ook ingaat op economie, woningbouw, duurzaamheid, jeugd en bereikbaarheid - wordt zaterdag gepresenteerd tijdens een dorpswandeling. Die begint om 10.00 uur in De Couburg en eindigt om 11.00 uur in de Michaëlskerk. Deze locaties zijn niet toevallig gekozen. De Couburg wordt vooral gezien als een plek om te sporten. Voor culturele evenementen zou de Michaëlskerk aan het Dorpsplein vaker gebruikt moeten worden.