Volledig scherm

Toekomst camping Haflingerhof De Heksenketel aan een dun draadje

VLISSINGEN - Als camping Haflingerhof De Heksenketel er maandag niet uitkomt met de gemeente Veere kan het doek wel eens vallen voor de minicamping, bleek bij de Raad van State.

Na anderhalf uur gebakkelei besloot Bram van Leeuwen, woordvoerder van de camping, het hoger beroep in een van de vele zaken tegen de gemeente in te trekken. Al in 2013 verzocht de exploitant van De Heksenketel aan de gemeente om op te treden tegen twintig andere minicampings. Die zouden volgens Van Leeuwen zonder vergunning al veel meer kampeerplaatsen hebben dan toegestaan. Volgens Van Leeuwen staat de gemeente Veere andere campings van alles toe en wordt bij De Heksenketel alles verboden. Duidelijk is dat de zus van Bram van Leeuwen de minicamping exploiteert. Maar het handhavingsverzoek was formeel ingediend door een van de vele BV’tjes van Van Leeuwen. Na anderhalf uur praten adviseerde rechter en staatsraad Dick Slump het hoger beroep in te trekken, omdat er binnenkort een andere zaak bij de Raad van State komt waarin inhoudelijk over campingplaatsen kan worden gesproken.

De gemeente en Van Leeuwen praten maandag verder over een nijpender probleem: de kampeervergunning voor De Heksenketel. Die dreigt eind december te vervallen als Van Leeuwen en de gemeente het niet eens worden over de landschappelijke inpassing van de tien extra kampeerplaatsen.