In de school waar Tim van der Steen op zat, hangt een foto met een krachtige boodschap.
Volledig scherm
In de school waar Tim van der Steen op zat, hangt een foto met een krachtige boodschap. © PZC

TikTokvideo voor doodgestoken Tim al duizenden keren bekeken: ‘Zo wordt hij niet vergeten’

MIDDELBURG - Gevoelig nummer, pakkende tekst. De Middelburgse Esmee van der Steen (18) is blij met de TikTokvideo die ze speciaal voor haar doodgestoken broertje Tim (15) liet maken. De clip is al ruim 45.000 keer afgespeeld. ,,Zo wordt Tim niet vergeten.’’

 1. Boter, suiker, water en azijn en geen sambal of zeekraal

  Boter, suiker, water en azijn en geen sambal of zeekraal

  SEROOSKERKE - Boter, suiker, water en azijn. Meer is niet nodig om Zeeuwse babbelaars te maken, zo vertelden Rinie Koole en Ria Luitwieler zaterdag tegens de bezoekers van hun kraam tijdens de Serooskerksedag. Ze maakten en verkochten volop, vooral de naturel babbelaar hoewel ze ook kaneel- en chocoladebabbelaars in de aanbieding hadden. Meer soorten maken ze niet. Zo vertelde Ria Luitwieler, met een duidelijk bedenkelijk gezicht, dat er op Zuid-Beveland ook iemand is dat van alles in haar babbelaars stopt, ‘van sambal tot zeekraal’. ,,Maar dat doen wij niet hoor, wij blijven bij deze drie soorten.”
 2. Voor Machteld Irons-Hofman blijft Vlissingen ‘thuis’, ook al woont ze haar halve leven in het buitenland
  PREMIUM
  eens een zeeuw

  Voor Machteld Irons-Hof­man blijft Vlissingen ‘thuis’, ook al woont ze haar halve leven in het buitenland

  Machteld Irons-Hofman (50) woont in Perth, ze is er juf op een Australische basisschool. Ze is geboren in Middelburg en groeide op in Vlissingen, de stad waar haar ouders nog steeds wonen. Na een stage in Madrid was ze niet meer te houden. Ze ging verlangen naar wonen en werken buiten Nederland. Dat doet ze inmiddels al de helft van haar leven. Maar soms mist ze Zeeland. Vlissingen blijft voor haar ‘thuis’.