Volledig scherm
Een Molukse tifa. © TitanE

Tifa-trommels en The Last Post bij Indië-herdenking in Vlissingen

VLISSINGEN - De tifa-trommels van Mae Uku en de Koninklijke harmonievereniging Ons Genoegen begeleiden donderdag 15 augustus de eerste officiële Indië-herdenking  op de Noorderbegraafplaats in Vlissingen.

Met de Indische vereniging Koempoelan en inwoners met Molukse of Indische oorsprong worden de slachtoffers herdacht van de oorlogsgeschiedenis van voormalig Nederlands Indië in het kader van 75 jaar Slag om de Schelde en het einde van de Tweede Wereldoorlog. 

Er worden bloemen gelegd voor de slachtoffers van de Japanse bezetting. Vanaf 19.30 uur zijn er toespraken van burgemeester Bas van den Tillaar, Koempoelan-voorzitter Rob Wiessenhaan en Bob Latuheru, voorzitter van de stichting Samenwerking Vlissingen-Ambon.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Fietse, ete, praote en luustere
    PREMIUM
    STREEKTAAL

    Fietse, ete, praote en luustere

    Het ei wat moeite gekost, mè dit jaer bin’k overtuugd geraekt van een twi-tal zâken, die ‘k lang anders zag. Saemen mee m’n vrouwe bin ik noe de gelukkige bezitter van een fiets mee ondersteuning. Lang docht ik, dâ zôies niks vô mien was, ik was er nie an toe zôgezeid. M’n vrouwe en de fietsenverkoper uut Disoek ebbe me over de streep haele. Joeng en oud kunne gewoon gebruuk maeke van de moderne mogelijkheden die d’r bin op fietsgebied. Je rie waerlijk mee vee plezier en je oeft d’r echt nie lui van t’oren. Ik wete, dâ iedere vergelieking mank haet, mè vroeger hienge mien ouwers nè Goes mee openbaer vervoer. Dat kan nog, mè ik gae mee d’n auto. Nie omda’k er an toe bin!