Volledig scherm
Woningbouwvereniging L'Escaut wil ook kazerne Willem III verkopen, maar de bewoners en atelierhouders weigeren te vertrekken. Zij protesteren tegen de verdwijning van werkruimten voor kunstenaars in Vlissingen. © Dani Ploeger

Theo van Doesburgcentrum verkocht aan Vlissingse projectontwikkelaars

VLISSINGEN - De Vlissingse projectontwikkelaars AVV Beheer en ME Vastgoed hebben het Theo van Doesburgcentrum gekocht. 

Het centrum voor kunstzinnigheid stond sinds eind juni voor 895.0000 euro in de verkoop. Hoeveel de projectontwikkelaars er voor neerleggen, maken kopers en verkopers nog niet bekend. Morgenochtend tekent directeur Robert de Ridder van woningbouwcorporatie L'Escaut voor de verkoop. 

Het Rijksmonument uit 1929, gebouwd als HBS en later in gebruik bij het Scheldemond College, diende tot voor kort als onderkomen voor de Muziekschool, Kunsteducatie Walcheren en diverse amateurkunstgezelschappen.De gemeente Vlissingen huurt het pand en dat contract loopt tot in 2019. Met kunsteducatie heeft de gemeente het verband al beëindigd, dat staat te gebeuren met de Muziekschool. De gemeente gaat in overleg met L'Escaut zodra de koop definitief is, meldt een gemeentewoordvoerster.

Het Theo van Doesburgcentrum was ondergebracht in een dochtermaatschappij van een dochterbedrijf van L'Escaut: Opus Civitatis BV. In die werkmaatschappij parkeert L'Escaut panden waar sociaal-maatschappelijke activiteiten in huizen en die moeilijk commerciëel te ontwikkelen zijn. Daar horen ook jeugdsoos De Paljas in De Harlekeijn bij en de Willem III-kazerne. De Paljas is kortgeleden verkocht en wordt gehuurd door sportschool Karkach Gym. De Willem III staat te koop. De iets meer dan een dozijn bewoners en atelierhouders van de Willem III  kunnen daar blijven, verzekert De Ridder. De kazerne wordt in verhuurde staat verkocht. Er is voor dinsdag 6 maart een online veiling uitgeschreven. Kunstenaars uit de Willem III vrezen dat alle  werkmogelijkheden voor kunstenaars in Vlissingen verdwijnen, nu de gemeente en L'Escaut zulke gebouwen in de verkoop doen. Tijdens de gemeenteraad morgenavond willen zij daar tegen protesteren. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zeeuws kampioenschap Ringlopen is school voor de toekomst’
    PREMIUM
    video

    Zeeuws kampioen­schap Ringlopen is school voor de toekomst’

    GRIJPSKERKE - Jasper Brasser hoopt volgend jaar mee te doen aan de wedstrijden van de Zeeuwse Ringrijders Vereniging. De twaalfjarige inwoner van Serooskerke maakt daar misschien wel direct een kans om tussen de betere rijders te eindigen. Want tijdens het Zeeuws kampioenschap Ringlopen liet hij maandag zien dat hij een vaste hand heeft en goed kan steken. ,,Ik heb zes ringen uit acht beurten”, zegt hij als de wedstrijd ruim anderhalf uur bezig is.