Ter Weijden: ‘De Hooizolder wordt per 1 januari gesloopt’

WESTKAPELLE - Discotheek de Hooizolder in Westkapelle verdwijnt na bijna 50 seizoenen feestvieren. Dit laat exploitant André ter Weijden weten. Per 1 januari start volgens hem de sloop.

Volledig scherm
Eigenaar van de Hooizolder André ter Weijden. © Dirk Jan Gjeltema

Na een lange tijd van onzekerheid zegt exploitant André ter Weijden nu uitsluitsel te hebben gekregen. ,,De opkoper is met een sloopbedrijf langs geweest en ze lieten mij weten dat per 1 januari 2020 de sloop zal beginnen. Op het terrein komt een hotel. Ze zijn al voor grondsanering geweest en hebben al proefboringen uitgevoerd. Alles is gereed gezet voor de sloop en op het parkeerterrein zijn ze al begonnen met het kappen van de bomen.”

Groot gat

Ter Weijden betreurt de situatie. ,,We probeerden echt iets leuks neer te zetten voor de jeugd en ik had nog veel plannen voor de toekomst”, zegt hij. ,,Hier kan ik alleen weinig aan doen. Heineken wil hier een hotel gaan bouwen en dat kan ik begrijpen. Het is echt een aanlooplocatie en het terrein is erg  groot. Je kan er heel veel mee. In de zomer zal er voor de toeristen een groot gat vallen want uitgaan kan je in de buurt nergens meer na twee uur ’s nachts.”

Dit jaar namen de huidige uitbaters André ter Weijden en Mark Bosschaart het pand over. Toen wisten ze al dat de kans groot was dat het hun eerste, maar ook laatste seizoen als exploitant kon zijn. Er lag al een verzoek van een andere partij om op het terrein van de feestschuur te bouwen. Dit zou volgens Ter Weijden dus om Heineken gaan. Tot de sluiting zal De Hooizolder nog een aantal keer uitpakken met wat feestavonden. 

De gemeente Veere reageerde verrast op het bericht en zei van niks te weten.