'Tekort beschermde woonruimte
voor Middelburgse jongeren'

MIDDELBURG - Het Middelburgse CDA stelt dat de huisvesting voor jongeren binnen beschermd wonen en maatschappelijke opvang binnen de gemeente ernstig achter loopt. De partij wil weten wat burgemeester en wethouders hieraan gaan doen.

Volledig scherm
Jan Zwemer. © Dirk-Jan Gjeltema

CDA'er Jan Zwemer meent dat er in toenemende mate een tekort is aan beschikbare en geschikte woonruimte voor deze jongeren. Hij baseert zich op informatie die hij kreeg van zorgaanbieders die zich richten op het begeleiden van jongeren die vanuit een beschermde woonomgeving meer zelfstandigheid willen.

De bevindingen van die zorgaanbieders staan volgens Zwemer haaks op de conclusies van de onderzoeks- en adviesbureaus HHM en BMC. Zij stelden in hun rapport in 2017 dat het op het gebied van beschermd wonen in Middelburg goed gaat en dat de gemeente ook klaar is voor de toekomst. 

Bureau HHM zou volgens Zwemer bovendien later een ander rapport hebben uitgebracht waaruit zou blijken dat mensen met een beperking die beschermd willen wonen tussen wal en schip vallen. Zwemer wijst het college op zijn verantwoordelijkheden en wil weten of burgemeester en wethouders zijn zorgen delen en of ze iets aan het tekort gaan doen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement