Volledig scherm
Drie zwarte pieten en een roetveegpiet tijdens de intocht in Middelburg vorig jaar. © Lex De Meester

Tekort aan roetveegpieten in Middelburg; hulp van studenten UCR ingeroepen

MIDDELBURG - Er zijn niet genoeg vrijwilligers die zaterdag tijdens de intocht van Sinterklaas in Middelburg voor roetveegpiet willen spelen. Daarom wordt studenten van de University College Roosevelt (UCR) gevraagd om zich als vrijwilliger te melden.

De gemeente Middelburg wilde aanvankelijk dat er bij de intocht van dit jaar alleen nog maar roetveegpieten ingezet zouden worden. De organisatie van de intocht, Stichting Evenementen Middelburg (SEM), besloot daarop het jaarlijkse festijn niet meer te organiseren. Uiteindelijk werd een compromis gevonden. Dit jaar is de helft van de pieten zwart en de andere helft zijn roetveegpieten. De SEM besloot daarop toch mee te doen.

Maar nu is het probleem dat de organisatie niet genoeg vrijwilligers kan vinden om voor roetveegpiet te spelen. Daarom is ze nu binnen de UCR dringend op zoek gegaan naar vrijwilligers. Met de zin ‘It is the ultimate chance to dive into this cute part of Dutch culture’ worden studenten van de UCR aangemoedigd om zaterdag tijdens de intocht van Sinterklaas voor roetveegpiet te spelen. 

In de oproep aan hen valt te lezen: ‘So do you want to spend a day jumping around and giving candy next to Sinterklaas or do you want to contribute to a more inclusive and festive Sinterklaas, sign up’. 

Of er al studenten zijn die zich hebben aangemeld, is niet bekend.