Volledig scherm
© ANP

Tegenstanders recreatiepark Fort Den Haak in Vrouwenpolder bijten in het stof

DEN HAAG/VEERE - De Raad van State heeft woensdag alle bezwaren tegen het plan voor recreatiepark Fort den Haak in Vrouwenpolder verworpen.

In een definitieve uitspraak vindt de Raad het niet nodig om aanvullend onderzoek te doen naar de effecten en noodzaak van het recreatieparkplan. Daar hadden omwonenden eerder om gevraagd. Het bestemmingsplan maakt een outdoorpark met trekkershutjes mogelijk, een receptiegebouw met hotel en een pitch- en puttsgolfterrein. Verder willen de ontwikkelaars willen negen recreatiewoningen bouwen. 

Afgelopen februari wees de Raad al het verzoek van de tegenstanders af om het plan in de ijskast te zetten. De Raad vindt dat gemeente en ontwikkelaars de behoefte aan het recreatiepark meer dan genoeg hebben aangetoond. De kans is zeer klein dat het hotel en trekkershutjes straks leeg staan. Verder is voldoende aangetoond dat nabijgelegen natuurgebieden in de duinen niet wezenlijk worden aangetast door de deze recreatieplannen. Kortom, een prima plan dat past in de omgeving en het natuur- en recreatiebeleid van de gemeente Veere en provincie Zeeland. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement