Volledig scherm
De hal van het stadhuis in Vlissingen. © Ruben Oreel

Team Wmo en Jeugd staat klaar om werk van Porthos in Vlissingen over te nemen

VLISSINGEN - De bureaus zijn besteld, de balies in de stadhuishal, hoog en laag, zijn gereserveerd, de 26,9 arbeidsplaatsen zijn ingevuld. Team Wmo en Jeugd staat klaar om de Vlissingse cliënten van Walchers zorgloket over te nemen als Porthos op 31 december wordt opgeheven. Met een eigen telefoonnummer.

De overgang moet zonder slag of stoot gaan, bezweert wethouder Albert Vader de Vlissingse gemeenteraad. De overdracht van de computergegevens wordt komende tijd uit en te na getest en lijkt in orde, zegt projectleider Carla van Engelenburg die het losmaken van de Vlissingse 'portie’ van het werk van het Walcherse zorgloket beheert. De drie Walcherse gemeenten besloten vorig jaar de samenwerking in de toewijzing van zorg mislukt te verklaren en het weer ieder voor zich te gaan doen. Komende maand krijgen alle cliënten een brief van de gemeente over hoe het voortaan gaat.

Sollicitanten

De gemeente had 295.000 euro uitgetrokken om de achterstand in zorgaanvragen die Porthos had opgelopen weg te werken en de werkprocessen over te hevelen van Domburg naar Vlissingen. Het geld is helemaal besteed. De werving van personeel ging boven verwachting: voor de vijf arbeidsplaatsen voor klantondersteuners waren 80 sollicitanten, voor de 0,67 fte administratief werk zelfs negentig. Voor de 2,4 fte telefonistes waren 65 gegadigden.

De PSR vroeg donderdag bij de presentatie in de raadscommissie nog aandacht voor de lift bij de stadhuistrappen - die is lastig te bedienen - en het slechte wegdek van de hellingbaan. Daar wordt naar gekeken, beloofde wethouder Vader.