Volledig scherm
© DG

Te weinig animo voor spaarpot ondernemers Domburg

DOMBURG - Er komt komend jaar geen Bedrijven Investerings Zone (BIZ) in Domburg. Hoewel het merendeel van de ondernemers voor het evenementenspaarpotje is, werd het minimumpercentage voorstemmers niet gehaald.

Voorzitter Frans Provoost van Ondernemersvereniging OBD blijft achter met een dubbel gevoel; 56 procent van de ondernemers is vóór invoering van de BIZ, maar het aantal voorstemmers had volgens het BIZ-protocol minimaal 66,6 procent moeten zijn. Provoost: ,,De werkgroep is teleurgesteld, maar we respecteren de uitslag. We gaan ons nu beraden of we het plan volgend jaar, wellicht met aanpassingen, in de herkansing laten gaan."

De BIZ Domburg komt uit de koker van OBD, met steun van de gemeente Veere. De spaarpot zou per 1 januari geopend worden en voor een periode van vijf jaar worden gevuld met  een extra belasting, gebaseerd op de WOZ-waarde van panden van Domburgse ondernemers. Van de opbrengsten zouden evenementen bekostigd worden en voorzieningen zoals bankjes. Lidmaatschap van een ondernemersvereniging is vrijwillig, de afdrachten aan een BIZ zijn verplicht en zo ook een eerlijke manier van kostenverdeling onder ondernemers. 

Ook in Renesse komt er geen BIZ omdat er nipt geen absolute meerderheid was onder de ondernemers. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement