Volledig scherm
De tanker mocht niet verder varen. © Twitter @GAINFRA_ZW7

Tanker stilgelegd in Vlissingen-Oost: niemand sprak Nederlands of Engels

VLISSINGEN - De politie heeft zondag in de Sloehaven in Vlissingen-Oost een tanker stilgelegd, omdat niemand aan boord voldoende Nederlands of Engels sprak.

Nederlands of Engels is de verplichte voertaal op de Westerschelde om, vanwege de veiligheid, goed met opvarenden te kunnen communiceren. Het schip mocht pas weer weg, als een bemanningslid aan boord zou komen die één van beide talen machtig is. Die was onderweg, meldde gebiedsagent Martin op Twitter zondagochtend. Dat niet één van de opvarenden Nederlands of Engels machtig was, is ontdekt tijdens een surveillance door het politievaartuig P86.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zeeuwland ontwikkelt goedkope gasloze woningen
    PREMIUM

    Zeeuwland ontwikkelt goedkope gasloze woningen

    KOUDEKERKE - Woningbouwvereniging Zeeuwland ontwikkelt een nieuw type gasloze woning dat geschikt is voor huurders met een smalle beurs. Directeur-bestuurder Marco van der Wel hoopt dat het lukt over ruim een jaar een dergelijke woning met een maximale huur van rond de zeshonderd euro te bouwen in Biggekerke. Hij benadrukt dat een huur van rond dat bedrag een absolute voorwaarde is. ,,Want dan komen de bewoners nog in aanmerking voor huurtoeslag.”