Volledig scherm
© Thinkstock

Taakstraf en rijontzegging geëist voor veroorzaken ongeval

MIDDELBURG - Wat er precies die late avond van 25 mei 2016 op de A58 was gebeurd? De 26-jarige L. K. uit Goes kon het zich allemaal niet meer herinneren. Donderdag moest hij zich voor de rechtbank in Middelburg verantwoorden voor het ongeval dat hij zou hebben veroorzaakt. 

De officier van justitie eiste daarvoor een taakstraf van 120 uur en een rijontzegging van een half jaar tegen hem. K. had zijn vriendin thuis afgezet en ging nog een stukje rijden. Over de A58. Cruisecontrol op 130 en rijden maar. Opeens was de rit met een enorme klap afgelopen. 

K. knalde met zijn Peugeot vol achter op een Mercedes met aanhanger. Door de klap tolden beide wagens over de weg en belandde de Mercedes in de middenberm. De vier inzittenden van die wagen raakten meer of minder ernstig gewond. 

Onderzoek wees uit dat de snelheid waarmee K. had gereden tussen de 146 en 165 km per uur moest zijn geweest. Die van de Mercedes tussen de 80 en 90 km per uur. Volgens de bestuurder van die wagen hadden de achterlichten van de aanhanger, hoewel die die dag waren vervangen door andere lampen, goed gewerkt. 

Mark Dunsbergen, de raadsman van K., stelde dat het heel goed mogelijk was dat K. zijn voorganger niet eens had gezien omdat die achterlichten ook wel eens níet hadden kunnen branden. Hij vond het ‘bewijs voor de brandende achterlichten’ te mager en concludeerde dat er hooguit sprake kon zijn geweest van ‘niet voldoende afstand houden’.

Uitspraak 9 mei.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement