Volledig scherm
© Guido van der Heijden

'Styreenlucht' onderzocht aan boord van schip voor Zeeuwse kust

WESTKAPELLE - De Veiligheidsregio Zeeland onderzocht woensdagmiddag of er gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen aan boord van het schip Rystream dat voor de Zeeuwse kust voer. Bij de VRZ kwamen diverse klachten binnen over een 'styreenachtige lucht' dat uit het laadruim kwam, meldde een woordvoerster net na het middaguur.

Maar toen een loods een uurtje later aan boord kwam, was er niets meer te ruiken. Desondanks ging een MIRG-team van de brandweer met een boot van Rijkswaterstaat naar het schip toe om een meting uit te voeren. De metingen leverden geen bijzonderheden op. De politie onderzoekt de geuroverlast. Tot dat onderzoek is afgerond ligt het schip voor anker op de Westerschelde ter hoogte van Vlissingen.

De Veiligheidsregio kwam direct in actie, omdat styreen bij hogere concentraties in de lucht mensen last kunnen krijgen van onder meer hoofdpijn, huidirritatie en grote vermoeidheid.

Een MIRG-team (Maritime Incident Response Group) bestaat uit brandweerlieden, en is speciaal bedoeld om snel in te grijpen bij problemen op een schip.