Volledig scherm
Arnold Hertsens: "Ik krijg mails van studenten die een kamer in de stad hebben en vragen of er al nieuwe studio's klaar zijn."

Studentencampus Vlissingen brengt nieuwe concurrentie in de kamerverhuur

VLISSINGEN - Studentenkamers in Vlissingen en Middelburg kosten doorgaans tussen de driehonderd en vierhonderd euro.

De markt is dit jaar weer redelijk in evenwicht, vindt Davor Corbijn van Accomodatie Platform Vlissingen. "Een paar jaar geleden konden kamerverhuurders zowat vragen wat ze wilden. Maar er zijn de laatste tijd veel particuliere verhuurders bijgekomen." De prijzen gaan echter dalen, denkt hij. Dit jaar komen er 260 kersvers gebouwde studio's bij in de nieuwe Studentencampus Vlissingen in de oude mavo aan de Adriaen Coortelaan. De eerste vijftig waren direct na gereedkomen verhuurd.

Voor de volgende 53 staan over twee weken al huurders klaar: studenten die studiegenoten graag in de buurt hebben maar ook prijs stellen op een eigen keuken en badkamer en alles gloednieuw, voor 440 euro exclusief huurtoeslag. Ontwikkelaar Arnold Hertsens heeft vooralsnog geen last van leegstand. "Ik krijg mailtjes van mensen die op kamers wonen in Vlissingen en die willen verhuizen", zegt hij. "Mijn dochter verzamelt die." Corbijn ziet de concurrentie, maar gelooft niet dat de campus de kamers in de binnenstad helemaal leeg zet. "Er zijn genoeg mensen die in het klassieke studentenhuis willen en minimalisten die genoegen nemen met negen of tien vierkante meter voor weinig geld. Maar de particuliere verhuur gaat het wel merken."

Lees meer morgen in de PZC editie Walcheren.