Studenten van de HZ krijgen een rondleiding in het sorteercentrum van de Kledingbank Zeeland. Lenny Krijger (rechts) vertelt hoeveel kleding er binnenkomt, wordt uitgezocht en wordt verstrekt aan mensen in armoede.
Volledig scherm
PREMIUM
Studenten van de HZ krijgen een rondleiding in het sorteercentrum van de Kledingbank Zeeland. Lenny Krijger (rechts) vertelt hoeveel kleding er binnenkomt, wordt uitgezocht en wordt verstrekt aan mensen in armoede. © Dirk-Jan Gjeltema

Studenten HZ helpen Kledingbank Zeeland overzicht te houden over tienduizenden kilo’s kleding

MIDDELBURG - Hoe kun je uit tienduizenden kilo’s tweedehands kleding snel zes winterjasjes voor meisjes van 6 vinden? Nu moeten vrijwilligers van de Kledingbank Zeeland zoeken in dozen vol kleren. Studenten van de HZ gaan slimmere manieren bedenken om kleding te sorteren en terug te vinden.

Even een paar cijfers om aan te geven hoe belangrijk die helpende hand van de studenten is. Honderdduizend (100.000!) kilo tweedehands kleding kwam in 2019 binnen bij opslag- en sorteercentrum van de Kledingbank Zeeland in Middelburg. En in dat jaar werden 3500 klanten geholpen in de winkels in Middelburg en Terneuzen en op de mobiele kledingbeurs in Reimerswaal.

,,Als in Terneuzen kleding is uitgegeven, moet de coördinator handmatig uitzoeken hoeveel winterjasjes weg zijn en hoeveel er dus weer besteld moeten worden bij onze opslag in Middelburg. Het zou fijn zijn als we dat soort dingen niet meer handmatig hoeven te doen, maar dat we het beheer van de voorraden kunnen automatiseren", zegt Marisca van der Rande van de Kledingbank Zeeland.