Volledig scherm
De entrée van de HZ in Vlissingen. © Eldridge Pentury

Studenten houden Vlissingse sportvoorzieningen op peil

VLISSINGEN - Het inzetten van veel meer studenten van Hogeschool Zeeland kan helpen bij het op peil houden van sportvoorzieningen in Vlissingen.

Samenwerking van de HZ met Sport Zeeland moet er voor zorgen dat activiteiten, die mensen in beweging zetten ook in de toekomst door kunnen gaan. Dat Vlissingen sterk moet bezuinigen, is de meeste inwoners wel duidelijk.

Gebruikers van diverse culturele voorzieningen klaagden hun nood en ook veel sportactiviteiten moeten een flinke veer moeten laten. Op medewerkers die zich met sport en beweging bezighouden, heeft de gemeente al flink bezuinigd.

Mede daarom willen B en W nu de deelname aan een project van het minsterie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport voortzetten om toch zoveel mogelijk voor sport en cultuur te kunnen doen. Als Sport Zeeland studenten begeleidt kunnen naschoolse activiteiten, sportkennismakingsdagen en sportbuurtwerk voortbestaan, betoogt wethouder Sem Stroosnijder. "De HZ wil studenten graag gedurende de hele studie inzetten. Eerstejaars kunnen meehelpen bij activiteiten, tweedejaars kunnen sport- en spelactiviteiten organiseren en derdejaars kunnen aan plannen werken en nieuwe ideeën ontwikkelen."