Volledig scherm
Rebwar Parvici aan het werk met op de achtergrond organisator Ben Vranken bij Kunstwerkplaats Kipvis in Vlissingen. © Annemarie Zevenbergen

Striptekenmarathon in Vlissingen (video)

VLISSINGEN - Kinderen in Syrische vluchtelingenkampen, de liefde, een appartement dat verdwijnt in de ruimte en een reis; uitgebeeld door de vijf deelnemers aan de 24 hours comics day bij Kunstwerkplaats Kipvis in Vlissingen. Een wereldwijd event waarbij striptekenaars ieder 24 uur onafgebroken werken aan hun stripverhaal van 24 pagina's.

Bijzondere deelnemer is de Iranese kunstenaar Rebwar. "Onze Benjamin", lacht Bert Dorrestijn. "Wij zijn allemaal boven de vijftig, hij nog maar 32. Ik werk als vrijwilliger in het AZC in Middelburg en daar ontmoette ik Rebwar. Hij maakt prachtige dingen. Ik heb hem gevraagd of hij mee wilde doen." Rebwar oogt fris. "Nee, ik ben niet moe. Ik heb hier energie van gekregen." Zijn getekende verhaal is aangrijpend. "Mijn leven, de kinderen in de Syrische kampen, de krachtige vrouwen."

Zaterdag klokslag twaalven pakken Ramon de Nennie, Jeroen Kersouw, Ben Vranken, Bert Dorrestijn en Rebwar Parvici de tekenpen op. Zondag om twaalf uur is de marathon afgelopen. Maar de heren in Vlissingen zijn al wat eerder kaar met hun verhalen. Ramon tokkelt rond elven wat op zijn gitaartje. De andere werken nog wat laatste details bij. De mannen zijn melig en moe maar voldaan. Organisator ben Vranke: "Ik ben tevreden. Ook over mijn verhaal. Maar het was slopender dan de Kustmarathon."

Lees maandag meer in de PZC over de tekenmarathon

Volledig scherm
Striptekenen © Ruben Oreel
Volledig scherm
De Iranese kunstenaar Rebwar Parvici bij zijn werk. © Annemarie Zevenbergen
Volledig scherm
Jeroen Kersouw (zittend) en Ramon de Nennie tijdens de laatste uurtjes van de striptekenmarathon. © Annemarie Zevenbergen
Lees meer op: pzc.nl/1.6480362