Zandkasteel
Volledig scherm
Zandkasteel © Culturele Raad Monster

Strijd om het sterkste zandkasteel

WESTKAPELLE - Welke kinderen bouwen het sterkste zandkasteel? Daar draait het donderdag 12 september om in ‘the Battle of the beach’ bij Westkapelle. Op het Zuiderstrand nemen leerlingen uit de groepen 6/7 het dan tegen elkaar op. Vanaf 11.00 uur krijgen ze vijf kwartier om een zo sterk mogelijk zandkasteel te bouwen.    Daarna zet ieder team een vlag op het hoogste punt en is het afwachten welke het langst blijft staan. 

De wedstrijd wordt gehouden door waterschap Scheldestromen. Er wordt niet alleen naar het sterkste kasteel gekeken, maar ook welk team het beste samenwerkt en het creatiefste bouwwerk maakt.  Als voorbereiding op deze ‘battle’ kregen de kinderen een gastles met uitleg over de kracht van het water en wonen onder de zeespiegel. Op het strand brengen ze in de praktijk wat ze hebben geleerd, bouwen hun eigen waterkering en gaan zelf de strijd met het water aan.

Door de Battle of the Beach, aldus het Waterschap, leren kinderen de kracht van het water kennen. Het is een manier om bij de belevingswereld van jongeren aan te sluiten.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement