Volledig scherm
De Dorpsstraat in Oostkapelle is vorig voorjaar tot tevredenheid van ondernemers en bewoners heringericht. © Lex De Meester

Straten Zoutelande en Oostkapelle dicht voor herinrichting

OOSTKAPELLE - In Zoutelande en Oostkapelle zijn (delen van) belangrijke winkelstraten de komende maanden minder goed bereikbaar. De Noordweg in Oostkapelle en het laatste deel van de Ooststraat (Oranjeplein-Bosweg/Langendam) in Zoutelande gaan op de schop.

Tijdens de kerstvakantie bleef de Ooststraat in Zoutelande open, maar vandaag begonnen de werkzaamheden. Om de overlast zoveel mogelijk te beperken, gebeurt het werk in fases. Een aantal panden zal beperkte periodes niet voor voertuigen bereikbaar zijn, maar woningen en winkels blijven toegankelijk voor voetgangers.  

Soms moeten die wandelaars over kunststof loopschotten lopen. Het verkeer wordt omgeleid; de bus zal via de Sloestraat rijden. De aannemer hoopt de werkzaamheden in Zoutelande vóór april te kunnen afronden. In Oostkapelle is tegelijkertijd begonnen met werken tussen de rotonde en de Dorpsstraat (het dorpshart), die zelf afgelopen jaar al is opgeknapt. Verkeer richting Serooskerke wordt tot en met half april - als het werk klaar moet zijn - omgeleid via Grijpskerke.