Volledig scherm
250 mensen renden de Strandloop voor Hoop om geld voor de behandeling van kanker in te zamelen. © Jeffrey Kutterink

Strandloop voor Hoop brengt 1150 euro op

VIDEOZOUTELANDE - Voor de een was het een opwarmertje, voor de ander ‘gewoon’ een leuke wandeling. Maar alle 250 deelnemers aan de Strandloop voor hoop in Zoutelande wandelden of renden zaterdag met iemand in gedachten die aan kanker is overleden. Ze liepen niet minder dan 1150 euro bij elkaar.

Veel Zeeuwen zijn er voor in training: de SamenLoop voor Hoop Walcheren. Het is een 24-uurs wandelestafette die op 19 en 20 wei op en rond het Abdijplein in Middelburg wordt gehouden. Al 25 teams hebben zich ervoor ingeschreven. Al die teams voeren acties om geld in te zamelen voor KWF kankerbestrijding. Een ervan, die van Kustmarathon Zeeland, hield zaterdag een hardloop- en wandel-evenement in Zoutelande: Strandloop voor Hoop. Er waren parcours uitgezet van 2,5 (voor de jeugd), 5 en 10 kilometer vanaf de boulevard in Zoutelande over het strand richting Dishoek en weer terug naar de finish in Zoutelande.

Elke deelnemer had wel iemand in gedachten. Zoals Chantal Boonaerds uit Beek (bij Nijmegen). Zij is op vakantie in Zeeland. ,,Ik heb een collega en een goede vriendin van mij verloren aan kanker. Veel te jong natuurlijk. Ik denk heel vaak aan haar. Niet alleen nu. Maar met zo’n evenement sta je er extra bij stil, vooral ook dat je zelf gezond bent. En met het inschrijfgeld steun je belangrijk onderzoek dat toch moet gebeuren.’’

Uitslag hardlopers

Jan Hoopenbrouwers uit Vlissingen won de 10 kilometer. Hij deed er 39.41 minuten over. Hij werd op de voet gevolgd door Arjo Verhage uit Aagtekerke (39.51). Derde werd Erike Poppe uit Biggekerke (42.10). De vijf kilometer won Kevin Spruijt uit Meliskerke (20.41), gevolgd door David Wolter (23.09) uit Dusseldorf en Esma Guigui uit Goes (25.41). De 2,5 kilometer bij de jeugd werd het snelst gelopen door Bram Willemse (14.27), Noah van Sluijs uit Meliskerke (14.56) en Finn van de Begre uit Middelburg (19.40).

De complete uitslag staat op atletiekzeeland.nl.