Volledig scherm
© Lex de Meester

Stranden bij Domburg en Westkapelle worden opgehoogd

DOMBURG - De stranden bij Domburg en bij de Westkapelse zeedijk worden opgehoogd. Dat is nodig om de veiligheid van het achtergelegen land te waarborgen. Er zal zand op het strand gespoten worden. Het werk begint half februari.

Baggerschepen zullen in totaal 1,1 miljoen kubieke meter zand op de twee stranden spuiten: 500.000 bij Domburg tussen strandpalen 14 en 16, 600.000 bij Westkapelle tussen strandpalen 17 en 19.  Het werk duurt tot eind mei.

De werkzaamheden gaan dag en nacht, zeven dagen per week door. Tijdens de werkzaamheden blijven het strand en de zee toegankelijk voor bezoekers. Het deel van het strand waar wordt gewerkt, is echter verboden gebied vanwege het gevaar van drijfzand en rondrijdende bulldozers en shovels.

Twee jaar geleden is op beide locaties ook al extra zand aangebracht. Dat is echter voor de kust zand, onder water aangebracht. Om goed beschermd te blijven tegen de zee is nu zand op het strand nodig. Op ongeveer 10 km uit de kust zuigt een sleephopperzuiger zand op van de zeebodem. Het schip vaart vervolgens naar de kust en perst het zand via een pijpleiding naar het strand. Bulldozers verdelen het zand over het strand.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement