Het nieuwe Britannia torent 62 meter boven de Kenau Hasselaarstraat uit en is geen tweede voorkant van het hotel, maar een ‘muur waar Trump jaloers op zou zijn geweest’, vinden tegenstanders.
Volledig scherm
PREMIUM
Het nieuwe Britannia torent 62 meter boven de Kenau Hasselaarstraat uit en is geen tweede voorkant van het hotel, maar een ‘muur waar Trump jaloers op zou zijn geweest’, vinden tegenstanders. © Artist impression Architectenbureau van den Hoeven

Stortvloed aan protesten tegen, vooral de hoogte, nieuw Britannia aan Vlissingse boulevard

VLISSINGEN - Met 64 meter zet het nieuwe Hotel Britannia honderden woningen in de achterliggende wijk in de schaduw. Er moet minstens twaalf meter af om voor veel Vlissingers aanvaardbaar te zijn.

 1. 
Veere moet recreatieve verhuur in landhuizen toestaan
  PREMIUM
  Update

  Veere moet recreatie­ve verhuur in landhuizen toestaan

  DEN HAAG/VEERE - De gemeente Veere kan de recreatieve verhuur van landhuizen niet tegenhouden. Dat blijkt uit een uitspraak van de Raad van State in een lang slepende zaak tegen de gebroeders Van ‘t Hoff. De ondernemersfamilie uit Zuid-Holland bezit aan de Valkenisseweg in Biggekerke twee landhuizen, Snippenoord en Coccinelle, die jarenlang werden verhuurd tot de gemeente in 2019 dat verbood en dwangsommen oplegde.
 1. Dankzij livestream hoeft niemand een uitvaart te missen
  Play

  Dankzij livestream hoeft niemand een uitvaart te missen

 2. Historische dag voor Timmerfabriek: Torentje is terug
  Play

  Histori­sche dag voor Timmerfa­briek: Torentje is terug