Volledig scherm
Aan het Molenwater in Middelburg viel een boom bovenop een auto en tegen de gevel van een huis. © Frans Bosscha

Storm in Zeeland: wind neemt iets af, code oranje niet meer in Zeeland

Update I VideoMIDDELBURG - De storm die woensdag over het land raast is ook voelbaar in Zeeland met op sommige plekken 's ochtends zelfs windkracht negen of tien. Vanwege de windstoten was code oranje van kracht. In het begin van de middag begon de windkracht iets af te nemen; code oranje gold toen alleen nog voor het noordelijk kustgebied.

De hard wind speelt het verkeer parten. Wie de weg opgaat met aanhanger, caravan of vrachtwagen wordt geadviseerd om de kustwegen, Zeelandbrug en Oosterscheldekering te mijden.

Op meerdere plaatsen in de provincie zijn bomen omgewaaid en takken afgebroken. Aan het Molenwater in Middelburg viel een grote boom bovenop een auto en raakte die de gevel van een woning. Meerdere ruiten van het huis werden vernield. De boom lag dwars over de weg en werd in stukken gezaagd door de brandweer. Medewerkers van de gemeente hebben de boom afgevoerd.

Volledig scherm
Brandweerlieden zagen de omgevallen boom aan het Molenwater in Middelburg in stukken. © Jan Dagevos

Ook in Kruiningen viel een boom tegen een woning. De hulpdiensten werden kort na het middaguur gewaarschuwd, nadat de boom in Eindje de Rondte was gevallen. De brandweer stuurde manschappen om de boom op te ruimen.

  1. Donderdag proces tegen Middelburgse 'Syriëganger'

    Donderdag proces tegen Middelburgse 'Syriëganger'

    MIDDELBURG – Er is geen enkel concreet bewijs dat de Middelburger R.Z. een Syriëganger is, aldus advocaat Bart Nooitgedagt. Toch staat de 22-jarige Middelburger morgen, donderdag, voor de rechtbank omdat het Openbaar Ministerie (OM) hem daarvan verdenkt. De oud-leerling van het CSW zou in 2012 of 2013 een trainingskamp hebben bezocht van Islamitische Staat (IS) of Jabhat al-Nusra, een organisatie die gelieerd is aan Al Qaida. Oktober vorig jaar probeerde hij, aldus het OM, opnieuw naar Syrië af te reizen. Tijdens die poging werd hij in de trein in Duitsland aangehouden.