Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Stoep verlaagd voor Vlissingse senioren

VLISSINGEN - Diverse oudere bewoners van de Vlissingse straat Westerzicht, ter hoogte van huisnummers 161-167, kunnen met hun scootmobiel, rolstoel of rollater het trottoir niet opkomen. SP-raadslid Olga Penraat vraagt B en W waarom bij de aanleg van de stoepen geen verlaagde gedeeltes zijn voorzien. 

Het college stelt dat de stoep al decennia geleden is aangelegd. Destijds werd minder rekening gehouden met minder validen. B en W hebben echter goed nieuws voor de oudere bewoners en Penraat. Het trottoir wordt binnenkort op drie plaatsen verlaagd, belooft het college.

  1. ‘Ze vonden me altijd al jongensachtig’: Zeger vertelde zijn klas dat hij een transjongen is
    PREMIUM
    Video | Poll

    ‘Ze vonden me altijd al jongensach­tig’: Zeger vertelde zijn klas dat hij een transjon­gen is

    GOES – Paarse Vrijdag heeft het leven van Zeger Teunissen (15) uit Zierikzee veranderd. Twee jaar geleden hielp hij mee met activiteiten op zijn school, het Ostrea Lyceum in Goes. Toen nog als meisje. ,,Ik wilde andere leerlingen helpen, zodat ze zichzelf konden zijn. Na die dag had ik een gesprek met mijn moeder. Zij vroeg waarom ik nou zo graag wilde helpen. En toen viel het kwartje. Eigenlijk wilde ik mezelf kunnen zijn: ik ben een jongen. Dat was een beginpunt.”