Een deel van de Oosterhavenweg langs de Vlissingse Buitenhaven wordt aan het verkeer onttrokken ten behoeve van de toekomstige marinierskazerne.
Volledig scherm
Een deel van de Oosterhavenweg langs de Vlissingse Buitenhaven wordt aan het verkeer onttrokken ten behoeve van de toekomstige marinierskazerne. © Luchtfoto Marcelle Davidse

Stikstofbeleid of niet, Vlissingen gaat stug door met voorbereidingen marinierskazerne

VLISSINGEN - Naast landelijke politieke besluiteloosheid bedreigt nu ook het stikstofbesluit de nieuwe marinierskazerne bij Vlissingen.

B en W houden daar geen rekening mee, maar 'houden zich aan alle afspraken'. Ze gaan dus stug door met alle voorbereidingen voor de Michiel Adriaanszoon De Ruyterkazerne. Het college vraagt de gemeenteraad - op verzoek van havenschap North Sea Port en Defensie - om een deel van de Oosterhavenweg aan de openbaarheid te onttrekken. Die maatregel is nodig voor een 'goed functionerende’ kazerne, meldt het college. 

Het terrein bij Ritthem waar de nieuwe marinierskazerne komt.
Volledig scherm
Het terrein bij Ritthem waar de nieuwe marinierskazerne komt.
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Explosieve groei van de bijstand verwacht op Walcheren. Boosdoener: de coronacrisis
    PREMIUM

    Explosieve groei van de bijstand verwacht op Walcheren. Boosdoener: de coronacri­sis

    VLISSINGEN - Orionis verwacht dat dit jaar 750 tot duizend mensen extra bij de drie Walcherse gemeenten aankloppen voor een bijstandsuitkering. Dat zijn volgens de regionale sociale dienst mensen die voor de coronacrisis vooral actief waren als flexwerker of een tijdelijk contract hadden. Zij raakten of raken door de virusuitbraak en de gevolgen daarvan hun werk kwijt en kunnen in veel gevallen geen beroep doen op de WW.