Marian en Doeke Roos bij het model van de Willem Ruys in Museum Scheldewerf.
Volledig scherm
PREMIUM
Marian en Doeke Roos bij het model van de Willem Ruys in Museum Scheldewerf. © René Hoonhorst

Stichting wil Oude Verbandkamer kopen om Museum Scheldewerf door te laten draaien

VLISSINGEN - Voor het eind van het jaar wil Stichting Scheepsbouwgeschiedenis Vlissingen anderhalve ton bij elkaar hebben om de Oude Verbandkamer te kopen en Museum Scheldewerf te laten voortbestaan.

Scheepsbouwgeschiedenis Vlissingen heeft de voormalige medische post van de Scheldewerf sinds een jaar of tien in bruikleen van de gemeente Vlissingen. Maar het dagelijks gemeentebestuur wil de Oude Verbandkamer verkopen. De stichting en het door haar geëxploiteerde Museum Scheldewerf hebben tot eind dit jaar het recht het pand voor een ton te kopen. Als de stichting het geld niet bij elkaar krijgt of geen ton over heeft voor het pand brengt Vlissingen het pand op de markt.

  1. Veiligheidsregio houdt hotspots in de gaten, marechaussee controleert langs de grens tijdens Pasen
    UPDATE 20:15

    Veilig­heids­re­gio houdt hotspots in de gaten, marechaus­see contro­leert langs de grens tijdens Pasen

    MIDDELBURG - Voor het komend paasweekeinde heeft de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) samen met de gemeenten de plaatsen op een rij gezet die extra in de gaten worden gehouden in verband met de regels die de verspreiding van het coronavirus moeten tegengaan. Voor twee van die ‘hotspots’, de boulevards in Vlissingen en de parkings in Perkpolder, gelden nu al maatregelen.