Stichtingbestuurders Frans de Reeper, Hans Crijnen en André Houwing (vlnr) in het Nollebos bij de presentatie van de eerste inventarisatie van in het Nollebos aanwezige flora en fauna.
Volledig scherm
PREMIUM
Stichtingbestuurders Frans de Reeper, Hans Crijnen en André Houwing (vlnr) in het Nollebos bij de presentatie van de eerste inventarisatie van in het Nollebos aanwezige flora en fauna. © René Hoonhorst

Stichting Ons Nollebos inventariseert bijzondere flora en fauna in Vlissings Nollebos

VLISSINGEN - Vóór de Vlissingse gemeenteraad besluit of, waar én hoeveel vakantiehuisjes er in het Nollebos mogen worden gebouwd, moet bekend zijn welke bijzondere planten en dieren thuis zijn in het bos.

Dat vindt de Stichting Behoud en Beheer Nollebos/Westduinpark, die vrijdag liet weten dat er behoorlijk wat bedreigde, kwetsbare en bijzondere planten en insecten in bos en park te vinden zijn. De stichting baseert haar beweringen op een inventarisatie van zeven deskundigen, onder wie Peter Meininger (schrijver en samensteller Flora Zeelandica), Anton van Haperen en Albert De Wilde. De specialisten constateerden tijdens een rondgang door het bos dat onder meer Rode-Lijstplanten als Dunstaart (een soort gras), melkkruid en klein schorrekruid in het Nollebos te vinden zijn.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement