Volledig scherm
VLNR: Wilfried Boonman (VVD), Johan Aalberts (CDA), Marc Overbeeke (SGP), Willemien Treurniet (CU), Leny van den Heuvel (GL), Rob van Eijkelenburg (D66) vullen de StemWijzer in. © Maurits Sep

StemWijzer Middelburg is betrouwbaar: politici komen op eigen partij uit

MIDDELBURG - Middelburgse kiezers die niet weten op welke partij ze moeten stemmen op 21 maart, kunnen met een gerust hart de StemWijzer van de gemeente invullen. Althans: de nummers 1 of 2 van de partijen die dat woensdagavond deden, kwamen allemaal op hun eigen partij uit.

Daarmee zou je kunnen zeggen dat de StemWijzer een betrouwbare digitale invulhulp is. Want de politici waren ook niet verrast over de partijen die de StemWijzer op plaats twee en drie zette nadat zij de stellingen hadden beantwoord.

De StemWijzer  is sinds woensdagavond 19.00 uur beschikbaar. Er staan dertig stellingen op die beantwoord kunnen worden met eens, oneens of geen van beide.

Naast de StemWijzer van ProDemos kunnen Middelburgers vanaf 24 februari ook een stemadvies laten uitbrengen door de KiesWijzer van de PZC. De PZC heeft voor elke Zeeuwse gemeente een KiesWijzer gemaakt.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement